Měření teploty pomocí dvou identických čidel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem desky plošných spojů a naprogramováním mikrokontroléru AVR, který komunikuje s WiFi modulem a číslicovými teploměry značky Dallas. WiFi modul posíla data dále do databáze uložené na internetu. Při selhání komunikace se počítá se zápisem do paměti EEPROM uvnitř mikrokontroléru. Při obnovení komunikace jsou data z EEPROM vyjmuta a odeslána do databáze.
This thesis deals with PCB design and programming of microcontroller AVR, that communicates with WiFi module and Dallas brand thermometers. Wifi module sends data to internet database. In case of communication malfunction informations are saved into microcontroler´s EEPROM. When communication is restored informations are send to database.
Description
Citation
NOVÁK, L. Měření teploty pomocí dvou identických čidel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Radek Kuchta, Ph.D. (místopředseda) Ing. Milan Šesták (člen) doc. Ing. Josef Šandera, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špinka (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cílem a řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále student zodpověděl následující otázky: teplotní čidlo je od firmy? Odpověd: Dallas Existuje i jiné čidlo od jiné firmy? Existuje , ale tím jsem se nezabýval. Studen zodpověděl další otázku ohledně komunikace wifi, které má větší dosah. V čem byl obvod programován? V jazyce C, program Atmel studio. Shrňte ještě jednou, co jste všechno udělal? v první fázi vývojové kity, desky plošných spojů atd. Vyvojové kity, komunikace pro USART, dale ATMEGA. Mechanická konstrukce? Konstrukce byla vlastní. Byly zde výtky pro nepříliš vhodné uložení. Klimatická odolnost, zabýval jste se tím? studen se zabýval jen měřením teploty, bylo mu vytknuto , že se měl zabývat i jinými vlivy, EMC kompatibilita, vlhkost atd. Dale byla položena otázka na zdokonalení pouzdra. Student odpověděl. Zabýval jste se přesností měření (metrologie)? Studen odpověděl , že nezabýval. Dále otázka na přesnost čidla. Student odpověděl na otázku, že vhodnost polovodičových čidel není moc vhodná, že jsou lepší jiná. Mělo by se v práci zohlednit. Student dostal v zadání použít toto čidlo, které si zadání sestavoval sám, zdálo se mu nejvhodnější, cenově. Jak jsou čidla zapojené? paralelně. Musíte vybírat, s kterým čidlem komunikujete? Student vyčetl z datasheetu jednotlivé přepínání mezi čidly.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO