Systém pro bezdrátové měření času

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a realizací systému bezdrátových číslicových stopek pro měření času. Stopky jsou realizovány mikroprocesorem ATmega16 a bezdrátový přenos dat modulem RFM22. Teoretická část práce je zaměřena na popis všech použitých technologií. Praktická část je zaměřena na návrh a celkovou realizaci systému. Pro zpracování naměřených výsledků je naprogramována uživatelská aplikace. Výsledkem práce je funkční prototyp zařízení, včetně softwarového vybavení pro řídící mikrokontrolery a počítač.
This bachelor thesis describes the design and implementation of the system of the wireless digital stopwatch for timing. Stopwatch is implemented by microprocessor ATmega16 and the wireless transfer of data by module RFM22. The theoretical part of the work is focused on the description of the all used technologies. The practical part is focused on the design and overall realization of the system. For the processing of the measured results is programmed user application. The final result is the functional prototype of the device including software for microprocessors and computer.
Description
Citation
HAMPL, T. Systém pro bezdrátové měření času [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (místopředseda) Ing. Radim Šneidr (člen) Ing. Vilém Kledrowetz, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špinka (člen)
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cílem a řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky k diskuzi: Jak se dá stopovat? (fotobuňka, software)... Start odpočítávání? (mikrospínač v pistoli)
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO