Užití protokolu ACP pro platební systémy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na protokol pro kryptografické systémy v platebních systémech vyvinutých na ÚTKO. V práci jsou zahrnuty analýzy nyní používaných protokolů pro elektronické platební systémy. Práce popisuje základní princip protokolů AAA (autorizace, autentizace a účtování) a základní princip protokolu ACP. Práce obsahuje diskuzi cílů nového systému pro platební transakce a diskuzi anonymity plateb. Dalším úkolem této práce je vypracovat scénáře pro užití protokolu ACP v elektronických platebních systémech a zhodnotit tyto scénáře.
Bachelor's thesis focuses on the protocol for the cryptographic systems in payment systems developed for ÚTKO. The thesis analyses now used protocols for electronic payment systems. The thesis describes the basic principle of AAA protocols (Authentication, Authorization and Accounting) and the basic principle of ACP protocol. The thesis includes a discussion of the objectives of the new system for payment transactions and discussion about anonymity of this transactions. The next object of this thesis is to develop scenarios inclusive protocol ACP in electronic payment systems and evaluate this scenarios.
Description
Citation
KUNC, J. Užití protokolu ACP pro platební systémy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Karel Burda, CSc. (předseda) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Plšek, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Strašil (člen) Ing. Martin Hasmanda (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Jak se v prvním scénáři automat dozví, který jednorázový kód banka aktuálně vygenerovala? Na základě čeho by obchodník z druhého scénáře měl věřit podpisu banky zákazníka? Co je to protokol ACP? V čem je vaše řešení lepší než technologie "3D secure"? Bakalářská práce nesplnila zadání. Je povrchní, navržené scénáře jsou nefunkční, zcela chybí jejich bezpečnostní analýza.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO