Aplikace pro vizualizaci senzorických dat v operačním systému Android

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem bakalářské práce je vytvoření aplikace pro operační systém Android, jenž má za úkol stáhnout z webového cloudu Xively uložená senzorická data. Práce obsahuje praktickou a teoretickou část. První kapitola se zaměřuje převážně na teorii týkající se dané problematiky a obsahuje pojmy nezbytné pro další popis vývoje. Obsahuje také stručný popis systému Android z hlediska funkčnosti a jeho historie. Uvedené pojmy jsou zde však uvedené pouze ve stručnosti a slouží pouze k seznámení s touto problematikou. Druhá kapitola je zaměřena na popis vývoje aplikace, jenž tvořila výstup semestrálního projektu. Třetí kapitola obsahuje popis vývoje výsledné verze aplikace, jenž svoji funkčností vychází z aplikace vytvořené v rámci semestrálního projektu. V obou kapitolách je poměrně detailně uveden popis postupného vývoje aplikace včetně ukázek důležitých či zajímavých částí použitého kódu. Ve třetí kapitole jsou také uvedeny obrázky výsledné aplikace včetně jejich popisu. V závěru jsou poté shrnuty dosažené výsledky bakalářské práce a jejich srovnání se zadáním práce.
The aim of this Bachelor thesis is to create an application for the Android operating system which purpose is to download saved sensor data on a Xively web cloud. The thesis has a practical and theoretical part. The first chapter is mainly focused on theory that is necessary for further description of the development process. It also contains brief introduction to funcionality and history of the Android operating system. The theory introduced here is very brief and its purpose is solely to introduce the reader to the given subject. The second chapter focuses on describing development of basic version of the application which represented the outcome of the semestral project. The third chapter describes development of the final version of the application which enhances the basic application. In both chapters the development is described in a chronological order with examples of important or interesting parts of the used code. The third chapter also contains several pictures of the final application inluding their description. The conclusion sums up all achieved results of this thesis and their comparison to the given assignments.
Description
Citation
SEDLÁČEK, P. Aplikace pro vizualizaci senzorických dat v operačním systému Android [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (předseda) Ing. Milan Šimek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vojtěch Fiala (člen) Ing. Vladimír Červenka, Ph.D. (člen) Ing. Ľuboš Nagy, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Jaký je rozdíl mezi autentizací a autorizací? V práci jsou použity oba termíny, podle mého názoru ale pro stejnou aktivitu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO