Útoky na standard 802.11

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se věnuje problematice standardu 802.11, zabezpečení bezdrátových sítí, a to jak z historického hlediska, tak ze současnosti. První část je věnována problematice zabezpečených sítí WEP. Následně je navázáno na zabezpečení sítí avšak z novějšího hlediska a to zabezpečení sítí pomocí WPA a WPA2. Bude nastíněněno základní fungování a přehled standardu 802.11, uvedení známých útoků na tyto zabezpečení a poukázání na známé chyby. Mnoho starších zařízení disponují pouze zabezpečením WEP. Proto je navrhnuto lepší systémové zabezpečení tohoto protokolu WEP. Jsou uvedeny modernější metody zabezpečení WPA a WPA2. Druhá část práce je zaměřena na simulaci útoku na zabezpečení sítí. Tato část rozebírá problematiku ve spojitost s prolamováním zabezpečení WEP, WPA a WPA2.
Thesis is concerned about standard 802.11 especially wireless network security in historical and in current way. First part is focused on WEP secured wireless network problematics. Consequently, in different point of view we are focused on network security which was developed recently, for example WPA and WPA2 security. It will be marked the basic functioning and brief overview of standard 802.11, introduction to the known attacks on wireless network security and also indicate the main mistakes. Many older devices have only WEP security. Therefore, in this thesis is designed better and more coherent system of security of the WEP protocol. As well modern methods of security WPA and WPA2 are included. Second part is focused on the simulation of attack on security networks. In this part the problematic with beaking security WEP, WPA and WPA2 is discussed.
Description
Citation
BURIAN, V. Útoky na standard 802.11 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (předseda) doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ivan Míča, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Mačák, Ph.D. (člen) Ing. Martin Koutný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
1. Která zpráva z 4-Way Handshake by se mohla stát cílem slovníkového útoku? 2. Jakým způsobem lze simulovaným úkolům (na WEP a WPA) předejít? 3. Jakým způsobem byla využita grafická karta?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO