Metody pořízení a zpracování obrazů založené na řídkých reprezentacích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá rekonstrukčními možnostmi, které poskytuje řídká reprezentace signálů. Tato reprezentace zmenšuje signál na pouhý vektor prvků, které ukazují na části signálu ve slovníkové matici. Je nastíněna problematika s kvantovaným signálem a připomenuty druhy modulací, při kterých dochází ke kvantizaci a její způsoby. K řešení je zvolen algoritmus Douglas-Rachford, který nám umožňuje přibližovat se postupně k množině všech přijatelných řešení. Na konci je předvedeno řešení problému a několik testů pro ukázku funkce vytvořeného programu.
Thesis deals with the reconstruction possibilities provided by the sparse representation of signals. This representation reduces the signal to a mere vector of elements which indicate the signal portion in the dictionary array. It outlined the problems with the quantized signal and recalled modulation type, involving a quantization and its ways. The solution is selected Douglas-Rachford algorithm that allows us to approximate on to the set of all acceptable solutions. At the end is demonstrated problem solution and several tests for presentation of created program.
Description
Citation
TALÁR, O. Metody pořízení a zpracování obrazů založené na řídkých reprezentacích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (předseda) doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ivan Míča, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Mačák, Ph.D. (člen) Ing. Martin Koutný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
1. Existují jiné možnosti, jak provést projekci mimo použité kvadratické programování? Jaké? 2. V které fázi dopředně-zpětného algoritmu předpokládáte, že mohla nastat chyba způsobující nedokonalou rekonstrukci? 3. Jaký je hlavní přínos Vaší práce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO