Návrh metodiky výběru vhodného pojistného produktu v oblasti neživotního pojitění jako ochrany spotřebitele proti riziku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Cílem diplomové práce s názvem „Návrh metodiky výběru vhodného pojistného produktu v oblasti neživotního pojištění jako ochrany spotřebitele proti riziku“ je navrhnout čtenářům metodiku, kterou se mohou řídit při výběru pro ně vhodného produktu neživotního pojištění tak, aby se pojistili proti rizikům, které by je nejvíce ohrozily, a nastavili si pojistné částky tak, aby v případě, že dané riziko nastane, odstranili jeho finanční důsledky. V části práce obsahující dotazníkové šetření je zkoumán postoj spotřebitelů k neživotnímu pojištění a jejich chování při výběru pojistného produktu.
The aim of the thesis entitled "Proposal for a method of selecting a suitable non-life insurance product for the protection of a consumers against risk" is to suggest a method that readers can follow when choosing the right non-life insurance product to protect them against risks which could harm them the most, and to help set the most effective the sum insured. The part containing the survey is exposing consumer attitudes toward non-life insurance and their behavior when choosing an insurance product.
Description
Citation
DANIHELKOVÁ, M. Návrh metodiky výběru vhodného pojistného produktu v oblasti neživotního pojitění jako ochrany spotřebitele proti riziku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení rizik firem a institucí
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. RNDr. Zdeněk Karpíšek, CSc. (místopředseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Petr Šimůnek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Vladimír Adamec, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-30
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO