Řízení vytápění domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem systému, který bude ovládat a regulovat vytápění a ohřev TUV ve starším rodinném domě. Přesto, že je tento systém určený pro konkrétní objekt, měl by být do jisté míry variabilní a schopný přizpůsobení. Mimo jiné si dává si za cíl navrhnout co nejpřesnější výkonové ovládání elektrokotle. Současné ovládání výkonu po skocích 3, 6, nebo 9 kW je příliš hrubé, a provoz je tedy většinou neekonomický. Návrh řízení také zohledňuje finanční výhodnost jednotlivých komponent
This paper deals with a proposal of a system which will control and regulate the heating and warming of hot water in an old detached house. Although this system is designed for a particular object, to a certain extent it should be variable and capable of adaptation. Current control system 3, 6 or 9kW is too rough, making the overall operating uneconomic. This project should be created with emphasis on economic side of individual components.
Description
Citation
HNYK, M. Řízení vytápění domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. Jaromír Hubálek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jan Maschke, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Pavel Šteffan, Ph.D. (člen) prof. Ing. et Ing. Fabian Khateb, Ph.D. et Ph.D. (člen) doc. Ing. Ladislav Hulenyi, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky oponenta Komise se dotazuje na možnost zabudování systému přesnější regulace. Student odpovídá. Předseda komise se dotazuje na blokovou funkci systému, vstupní hodnoty, řízení, systémový pohled. Student odpovídá. Předseda komise: Má systém zpětnou vazbu? Student odpovídá. Předseda komise: Jak jste určil výkony podle teploty? Student odpovídá. Do jaké míry jste uvažovali vliv vnějšího systému, jaká je setrvačnost systému? Student odpovídá. V čem vidíte přínos zpřesnění systému, je použití tohoto návrhu univerzální? Student odpovídá. Je možné integrovat tento systém do tzv. řízení inteligentní budovy? Student odpovídá.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO