Posouzení možnosti provozu zdrojů v dané oblasti při nestandardních provozních stavech sítě VN

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá řešením možných nestandardních provozních zapojeních distribuční sítě 22 kV provozovatele distribuční soustavy E.ON v zadané oblasti s ohledem na možnosti provozování zdrojů rozptýlené výroby a to jak zdrojů, které jsou v současné době v provozu, tak i možných budoucích zdrojů do ní připojených a jejich eventuálnímu provoznímu omezení. K tomuto je v práci vypracován popis výpočetních metod řešení sítí v ustáleném stavu s důrazem na lineární výpočty užívané v programu E-Vlivy, ve kterém jsou možná provozní zapojení modelována, proto také práce obsahuje popis tohoto programu. Navržené provozní stavy odpovídají platným pravidlům provozování distribuční soustavy E.ON. Výstupy této práce budou sloužit dispečerům sítě 22 kV společnosti E.ON jako podklady při řízení sítě v nestandardních provozních stavech.
This Master's thesis deals with solution of nonstandard operation connection of E.ON's 22kV distribution network in given area, considering the possibilities of operating dispersed electric power sources currently available, as well as possible power sources connected to the distribution network in the future and its potential operation limitation. A part of this paper is a description of calculation methods used for network evaluation in steady state, with emphasis on linear calculations used by E-Vlivy program, in which the operational possibilities are simulated. Therefore, a description of this program is also included. Suggested operation possibilities correspond with E.ON's valid distribution network operation rules. The outcome of this paper will serve to E.ON's 22kV network's controllers as materials for network operating in nonstandard operation states.
Description
Citation
ČÁSLAVA, J. Posouzení možnosti provozu zdrojů v dané oblasti při nestandardních provozních stavech sítě VN [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Stanislav Rusek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (člen) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Holoubek (člen) Ing. Petr Modlitba, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-05
Defence
Student prezentoval svoji diplomovou práci. Vedoucí práce Ing. Topolánek seznámil komisi s posudky vedoucího práce a oponenta. Student odpověděl na otázky vedoucího a oponenta diplomové práce. V diskuzi student odpověděl na otázky položené Ing. Modlitbou, Ing. Toploánkem a doc. Drápelou.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO