Posouzení vodovodní sítě obce Vysoká nad Labem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je posouzení stávajícího systému zásobování obce Vysoká nad Labem pitnou vodou. Vzhledem k rozrůstající se výstavbě v obci došlo ke zvětšení potřeby vody. Vlivem nárůstu odběrů došlo také ke změně tlakových poměrů v rozvodné vodovodní síti, které začaly být na hranici zákonných limitů. Zejména se jedná o posouzení tlakových poměrů v nejvyšších bodech obce a následný návrh případného rozdělení na tlaková pásma vzhledem k možnosti zásobování z několika zdrojů.
The goal of my bachelor’s thesis is to assess the current supply system of drinking water in the village Vysoká nad Labem. The growth of the village has been the cause of the increasing consumption of drinking water. Due to the increase in water withdrawals the pressure conditions in the supply network has been also changed and has been struggling with the legal limits. Particularly the paper will focus on an evaluation of the pressure ratios at the highest point of the village followed by the design of a possible division to the pressure zones due to the potential supply by several sources.
Description
Citation
BAKRLÍK, M. Posouzení vodovodní sítě obce Vysoká nad Labem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO