Náklady na jednotlivé fáze životního cyklu objektu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se věnuje stanovení nákladů v jednotlivých fázích životního cyklu objektu. Jde o velice široké téma zachycující mnoho tematických celků. Teoretická část se zabývá stavebním objektem obecně, náklady na stavbu v jednotlivých fázích životního cyklu a tvorbou cen v České republice. V praktické části práce rozebírá především stanovení nákladů na provoz, údržbu, opravu a rekonstrukci stavebního objektu v průběhu jejího užívání. Celkový výpočet finanční náročnosti v jednotlivých fázích životního cyklu je shrnut v tabulce, která obsahuje vyčíslení jednotlivých fází životního cyklu objektu.
The bachelor’s thesis determines the costs of individual phases of a building’s life cycle. The thesis explores a very broad subject which entails a variety of topics. The theoretical part concerns itself with building in general, costs of individual phases of a building´s life cycle and pricing in the Czech Republic. In its practical part, the thesis primarily dissects determining costs for the utility, maintenance, repair and reconstruction of a building during its life cycle. The process for the calculation of the total sum of financial costs in individual phases of the life cycle is shown in a table, which contains the costs for individual phases of the building’s life cycle.
Description
Citation
ČERNÝ, O. Náklady na jednotlivé fáze životního cyklu objektu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO