Analýza příčin zřícení RD během výstavby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Jedním z prvních bodů bylo vypracování výkresů stavu před kolapsem z fotografií které byly podkladem. Zaměřuji se na příčiny a posudky spadlé stěny, které jsou následně porovnány s výsledky ze softwaru. Projekt řeší také posudky štítových stěn, které byly neporušené. Řeším dočasné možnosti vyztužení těchto stěn a porovnávám jednotlivé varianty, přičemž se snažím o jednoduchost a ekonomickou nenáročnost řešení. Výsledkem práce je doporučení jak předejít takovým kolapsem.
One of the first point was to create drawings of a projected state before collapse from photos that I had. The project is aimed on causes and reports of fallen wall, then results are compared with software results. The project solves also reports of gable walls that were intact. I solve temporary options of bracing for these walls, compares each variants while trying to ease and the low cost of solution. The result is recommendation how to prevent collapse of the structure.
Description
Citation
BABIK, J. Analýza příčin zřícení RD během výstavby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO