Vzduchotechnika jednotky Intenzivní péče

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá vzduchotechnickým systémem obsluhující nemocniční čisté prostory. Systém je rozdělen na dva samostatně fungující celky. Primární zařízení obsluhuje chirurgickou JIP a jí přidružené prostory a sekundární zařízení obsluhuje lůžkové pokoje a s nimi spojené prostory. Zařízení č. 1 je navrženo tak, aby bylo schopno pokrýt tepelnou zátěž obsluhovaných místností v letních měsících a teplovzdušně větrat v období zimním. Zařízení č. 2 slouží k teplovzdušnému větrání po celý rok a je doplněno fan-coily pro pokrytí tepelné zátěže v letním období. Oba systémy jsou schopny také řídit úpravu vlhkosti vzduchu. V teoretické části práce je věnována pozornost čistým prostorům se zaměřením na nemocniční prostředí, jako jsou operační sály a jednotky intenzivní péče.
The brachelor's dissertation deals airconditioning system, that operate clean spaces in the hospital. System is divide for two separate working unit. The first system operate surgical intesive care unit and next near spaces. The second system operate bed's rooms and their near spaces. The first systém shoulds smother thermal load operate's rooms in summer time and hot air ventilation in winter time. The second system does hot air ventilation whole year and It is refill fan-coils for smother thermal load. Both of them can adjust air humidity. Theory part of dissertation deals clean spaces with specialization on hospitals, for example operating theatre and intensive care unit.
Description
Citation
BOSÁK, J. Vzduchotechnika jednotky Intenzivní péče [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO