Vytvoření cenových podkladů pro stanovení tržního nájemného v bytech pro lokalitu Brno - Žabovřesky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Cílem mé práce byla příprava cenových podkladů pro výpočet a stanovení obvyklé výše nájemného v městské části Brno – Žabovřesky. Ke své práci jsem využíval informace z realizovaných nájmů realitních kanceláří Matras&Matras a Dvořák reality s.r.o.. Analýzou faktorů ovlivňujících tvorbu ceny jsem vyčlenil ty faktory, které jsem považoval v dané lokalitě za validní pro stanovení ceny a ověřoval jejich vliv na tvorbu ceny nájemného. Do souboru sledovaných rozhodujících faktorů jsem vlastním rozhodnutím přidal faktor hlučnosti. Jak se analýzou výsledků ukázalo, šlo o faktor významný, který výrazně ovlivňuje stanovení konečné ceny nájmu. Jeho zařazení mezi faktory rozhodující bylo správné. Stanovením standardu a výpočtem koeficientů jsem získal výsledky, které pomohly stanovit cenu obvyklého nájemného a přispěly k pohledu důležitosti stanovení míry vlivu jednotlivých faktorů na výpočet konečné ceny nájemného. Sběr dat, jejich analýza a posouzení vztahů mezi rozhodujícími faktory, vidím jako návod pro výpočet ceny obvyklé, který budou moci použít jak městské části, tak i realitní trh a jako podklad v případě sporů mezi pronajímatelem a nájemcem.
The aim of my diploma thesis is to prepare documents for price calculation and determination of the common rent in the suburb of Brno - Žabovřesky. In this work, I used information from executed leases Realtors Matras&Matras & Real Estate Ltd. and Dvorak. Analysis of factors affecting price formation I have devoted the factors that I considered at that locality as valid for determining the price and verifying their influence on rental prices. I added my own factor into the monitored critical factors. This factor is noise. As the analysis results showed it was a major factor that significantly affects the final price of the lease. His inclusion among the decisive factors was correct. By setting standards and calculation of coefficients, I obtain results that helped determine the normal cost of rent and contributed to the view of the importance of determining the level of the individual factors to calculate the final rental price. Data collection, analysis and examination of the relationships between the key factors, I see as a guide for calculating the normal price, which will be used by districts and the real estate market.
Description
Citation
TEGZE, O. Vytvoření cenových podkladů pro stanovení tržního nájemného v bytech pro lokalitu Brno - Žabovřesky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (místopředseda) Ing. Milan Šmahel, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Andrea Pavlíková (člen)
Date of acceptance
2011-06-21
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO