Vliv uspořádání krajiny na erozní a odtokové poměry v povodí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem práce je hodnocení vlivu uspořádání krajiny na erozní a odtokové poměry v povodí. Pro tento účel byla analyzována lokalita obce Lichnov v Moravskoslezském kraji. V práci jsou uvedeny teoretické koncepty pro výpočet erozního smyvu a povrchového odtoku. Území bylo analyzováno na základě digitálního modelu terénu v programovém prostředí ArcGIS. Pro identifikaci erozně ohrožených ploch a odtokových poměrů bylo využito Wischmeierovy a Smithovy rovnice a hydrologického modelu DesQ - MAX Q.
Subject of this thesis is evaluating influences of landscape structure on soil erosion and runoff conditions in the given watershed. For purposes of this work an area of village Lichnov in Moravskoslezský region was analyzed. In this thesis there are described theoretical concepts for calculation of soil erosion and runoff. Analyses of the area were based on a digital elevation model in ArcGIS software. To identify parcels at risk of erosion and runoff conditions were used Wischmeier and Smith equation and hydrological model DesQ – MAX Q.
Description
Citation
HORKÝ, Š. Vliv uspořádání krajiny na erozní a odtokové poměry v povodí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO