Porovnání mikrostruktury standardního a modifikovaného popílkového pórobetonu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Množství produkovaných popílků z vysokoteplotního a fluidního spalování je v dnešní době stále velmi vysoké, proto je důležité hledat vhodný způsob pro jejich využití. Jednou z těchto možností je produkce pórobetonu na bázi popílků. Důležitým faktorem jeho výroby jsou vlastnosti vstupních surovin, zejména pak chemické a mineralogické složení. Jejich studiem je možné předpovídat chování surovin při hydrataci, vznik tobermoritických fází, a mineralogické složení výsledného produktu. Práce je zaměřena na studium vlastností vstupních surovin a jejich vliv na vznikající mikrostrukturu pórobetonu. Důraz je kladen na vliv popílků z fluidního spalování na kvalitu pórobetonu. Výstupem práce je vypracování návrhu metodiky pro pokračování výzkumu, v oblasti působení bakalářské práce.
Nowadays, the amount of produced fly ash and fluidized ash is huge, so it is important to find ways of its proper use.Significant influence in field of fly ash consumption is production of autoclaved aerated concrete. Most important factor in production is properties of raw materials such as mineralogical and chemical composition. The study of raw materials is important to understand the mechanism of hydratation, tobermorite formation and mineralogy of final product. In present study, we investigate influence of raw materials to mineralogy of autoclaved aerated concrete, significantly to influence of fluidized ash on quality of autoclaved aerated concrete. Closure of study is design of the methodology, specialized in field of bachelor’s thesis study.
Description
Citation
FLEISCHHACKER, J. Porovnání mikrostruktury standardního a modifikovaného popílkového pórobetonu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO