Protipovodňová ochrana města Chrudim

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na protipovodňovou ochranu města Chrudim. V úvodu se práce věnuje zdokumentování současného stavu toku Chrudimky a protipovodňovým opatřením na toku. Následující část se zabývá záznamy o povodních v zájmové lokalitě z historie až po současnost. V práci je vysvětleno, jak se zachovat v roli občana při povodňové situaci a jaká signální znamení nás o této situaci informují. Poslední část je věnována splaveninám na řece Chrudimce, jejich dopadu na zanášení koryta toku a vlivu na tok Labe.
The bachelor thesis is focused on flood protection of Chrudim city. In the beginning the work is dedicated to documentation of the current condition of the watercourse Chrudimka and to flood control methods used on the river. The following part is dealing with records about floods in given area from history to present days. In the paper work is explained how to behave during the flood and which signals are there to inform. The last part is devoted to sediments in the Chrudimka River and to their impact on clogging of the watercourse of that river and to overall impact on the Elbe River.
Description
Citation
KOSTELECKÝ, J. Protipovodňová ochrana města Chrudim [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO