Vývoj vysokofrekvenčních zkušebních zdrojů vysokého a velmi vysokého napětí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá vysokofrekvenčními zdroji vysokého a velmi vysokého napětí. Práce je rozdělena do dvou částí. V první části jsou rozebrány zdroje vysokého napětí po stránce historické, doplněné o základní charakteristiky. Speciální pozornost věnována TC (Tesla Coil). V druhé části je proveden matematický návrh Teslova transformátoru.
This Bachelor´s thesis deals with the high frequency source of high voltage. This thesis is divided into two parts. The first part deals with high voltage sources for the historical site, supplemented by basic characteristics. Special attention is paid to TC (Tesla Coil). In the second part is made mathematical concept of a Tesla coil.
Description
Citation
TALAŠ, P. Vývoj vysokofrekvenčních zkušebních zdrojů vysokého a velmi vysokého napětí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Raček, CSc. (člen) Ing. Martin Štefanka, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Jiří Gurecký (člen) doc. Ing. Petr Krejčí, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-15
Defence
Student pomalou řečí s občasnou nejistotou prezentoval svoji bakalářskou práci. Práce je dělena na část popisují vývoj vysokofrekvenčních zdrojů a na část návrhu Teslova transformátoru. Na závěr své prezentace student popsal své poznatky při vlastní konstrukci Teslova transformátoru. Vedoucím a oponentem práce byly přečteny posudky. Student se vyjádřil k dotazu, proč nevypracoval poslední praktický bod zadání práce. Doc. Baxant měl připomínky k formálnímu zpracování práce. Dále byl studentovi položen dotaz ohledně přínosu práce, student odpověděl, že mu získané znalosti budou vhodné při vlastním návrh Teslova transformátoru. Bohužel při obhajobě student působil značně nejistě a na položené otázky ne vždy dokázal odpovědět. Komise po odborné rozpravě a vyjádření vedoucího práce, který definoval objektivní příčinu nemožnosti vypracování praktické části práce, odsouhlasila objektivnost uvedených přičin.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO