Příprava vysokohodnotných síranových pojiv beztlakovou metodou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Ústav technologie stavebních hmot a dílců při VUT FAST v Brně se již několik let zabývá výzkumem beztlakové výroby vysokohodnotných síranových pojiv a zároveň též vývojem dehydratačního zařízení. Tato práce navazuje na tento výzkum a jejím cílem je příprava alfa hemihydrátu síranu vápenatého metodou dehydratace v různých roztocích chloridových solí o stejné molální koncentraci v inovovaném dehydratačním zařízení a sledování vlivu dehydratačních roztoků na bázi KCl, NaCl a CaCl2 na vlastnosti vyrobené sádry.
Institut of Technology building materials and components in FAST VUT Brno is for several years engageding by research of unpressurized production of high sulphate binders and also by developing a dehydrating apparatus. This work follows on this research. The main aim of this work is to prepare the alpha calcium sulfate hemihydrate by method of dehydration in the various solutions the chloride salts of the same molal concentration in an innovative dehydration apparatus. Another aim is monitoring the influence dehydrating solutions on the basis of KCl, NaCl and CaCl2 on the properities of made gypsum.
Description
Citation
URBAN, K. Příprava vysokohodnotných síranových pojiv beztlakovou metodou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO