Tvorba digitálního modelu terénu zadané části lokality Jedovnice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této diplomové práce je vytvoření digitálního modelu terénu (DMT). Přidělená data byla zpracována, aktualizována, sjednocena a následně na jejich základě vyhotovena účelová mapa v měřítku 1:500. Zájmová oblast se nachází poblíž obce Jedovnice, konkrétně se jedná o louku podél Podomského potoka a přilehlého lesa. Pro vytvoření účelové mapy byl použit software Microstation (verze V8), pro digitální model, barevnou hypsometrii a expoziční mapu, bylo využito prostředí softwaru Atlas DMT (verze 4) a pro vizualizaci pak AutoCAD (studentská verze 2013, kde jsme objektům přiřadily textury.
The aim of my master’s thesis was to createa digital terrain model (DTM). The assigned data were to be processed, updated, unified and subsequently used to create a purpose map on the scale of 1:500. The selected area issituated near the village of Jedovnice; to be more specific, the area includes a meadow located along the Podomský rivulet and the adjacent forest. To create the purpose map, the MicroStation software was used (version V8). Furthermore, the Atlas DTM software (version 4)was used to create the digital terrain model, colour hypsometry and an exposure map and finally, the AutoCAD software (student version 2013) was used for visualizing and matching objects with textures.
Description
Citation
KLUSÁK, P. Tvorba digitálního modelu terénu zadané části lokality Jedovnice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie a kartografie
Comittee
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO