Urbanistický rozvoj města Brna v lokalitě Brno - Žebětín

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá řešením nového využití bývalého zemědělského družstva a jeho okolí nacházejícím se mezi sídlištěm Kamechy a Žebětínem. Území je vymezeno ze severu sídlištěm Kamechy, ze západu sběrnou komunikací Hostislavova, z jihu sběrnou komunikací dle návrhu územního plánu města Brna a z východu přírodní památkou Pekárna a jezdeckým areálem Eliot. Cílem návrhu bylo zpřístupnit území široké veřejnosti a zapojit jej do aktivního života. Návrh předpokládá s výstavbou sportovně rekreačních zón a objektů, jezdeckého areálu a bydlení. Významným prvkem území je potok Vrbovec, který vede středem území ve východo-západní ose. Po celé délce bude vytvořen klidový pás zeleně, sestávající ze stávající zeleně, která bude doplněna o novou výsadbu listnatých stromů a okrasné zeleně.
My diploma thesi´s is proposing a new solution for a redevelopment of a former agricultural area and it surroundings which is located in between a residential area Kamechy and Zebetin. The area is outlined by Kamechy from the north, main road Hostislavova from the west, another main road which is going to be build in future based on an urban plan of city Brno from the south and by a natural monument Pekarna and a equestrian zone from the east. The main goal of my proposal is a radical improvement of accessibility and empowering the interconnection with city life. The proposal consists of recreational zones, buildings, equestrian zone and residential buidlings. Very influential element of the proposal is a river Vrbovec which runs throught the area in a east-west direction. The whole stream channel is proposed as a tranquility area which contains today´s greenery and is also going to be improved be a new outplanting of trees and plants in general.
Description
Citation
KRATOCHVÍL, J. Urbanistický rozvoj města Brna v lokalitě Brno - Žebětín [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura a rozvoj sídel
Comittee
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO