Srovnání přístrojových transformátorů proudu a proudových senzorů s ohledem na funkci rozdílové ochrany

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Přístrojové transformátory proudu a proudové senzory jsou přístroje, které nejčastěji slouží k měření proudů v soustavách vysokého napětí. Jejich úkolem je převádět měřené proudy na hodnoty, které jsou zpracovatelné měřicími a jistícími přístroji. Teoretickou část práce zahrnuje třetí až sedmá kapitola, které se věnovány rozboru, konstrukce a popisu charakteristických vlastností obou přístrojů a problematice chránění transformátorů rozdílovou ochranou. Praktická část práce je obsažena v osmé až desáté kapitole. Ta popisuje průběh laboratorního měření, které má za cíl ověřit teoretické poznatky práce. Závěr práce je věnován vzájemnému porovnání vlastností a shrnutí výsledků laboratorního měření.
Current transformers and current sensors are devices which are mostly used for current measurement in high voltage systems. These devices transform measured currents to range which are workable for measurement and protection devices. Theoretical part includes from third to seventh chapter. These chapters contain construction analysis and characteristic points for both device and problems of protecting the transformer with differential protection. Practical part includes from eighth to tenth chapter. This chapter consists results from laboratory measurement. Results are used for verification with theoretical part of the thesis. Conclusion of this thesis comparing properties and summarises results from laboratory measurement.
Description
Citation
RAJCHMAN, Z. Srovnání přístrojových transformátorů proudu a proudových senzorů s ohledem na funkci rozdílové ochrany [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Karel Sokanský, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Evžen Haluzík, CSc. (člen) doc. Ing. Jiří Raček, CSc. (člen) Ing. Martin Paar, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen) Ing. Martin Štefanka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-05
Defence
Student při obhajobě své diplomové práce odpověděl na dotazy komise a projevil dobrou znalost problematiky. Otázky komise u diskuze k diplomové práci: Kde vidíte problém v nasazení proudových senzorů? Pro aplikaci ochran je lepší využít senzory nebo měřící transformátory? Čím se liší měřící a jistící transformátory proudu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO