Identifikace parametrů motorů pro laboratorní stand

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je proměření motorů zakoupených pro výukový laboratorní stand do předmětu elektrické pohony. Z důvodu chybějícího vhodného měřicího pracoviště byla práce soustředěna především na modernizaci staršího dynamometru, který bude dále využíván studenty. Dynamometr byl vybaven elektrickým měřením otáček a momentu, obě tyto hodnoty jsou přehledně a velmi přesně vyhodnocovány a zobrazovány na digitálních přístrojích. Změření parametrů motorů pro laboratorní stand mělo v práci jen okrajový význam
The goal of introduced thesis is to provide measurement of the engines used as a tutorial laboratory stand in the course “Electric drives”. Due to the absence of appropriate measurement centre, the main emphasis is laid on the modernization of older dynymometer, which is going to be used by the students. Dynymometer has been equipped with the electric speed and torque vbmeasurement, data from these measurements are displayed and evaluated by the digital devices very clearly and precisely. Engines parameters measurements has only marginal importance in this thesis.
Description
Citation
LIDMILA, P. Identifikace parametrů motorů pro laboratorní stand [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Bohumil Klíma, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-09-02
Defence
Student obhajoval svoji bakalářskou práci na téma Identifikace parametrů motorů pro laboratorní stand. Popsal postup úpravy a kalibrace dynamometru. Prezentoval jednotlivé použité přístroje. Uvedel obsah jím zhotovéného návodu k měřícímu pracovišti. Prezentoval matematický model v simulinku s parametry získanými z měření. Jednotku konstanty ss. motoru napsal s pomocí komise. Prezentoval správné výsledky simulací. Student zodpověděl dotazy komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO