Analýza řídicí roviny mobilních sítí 4. generace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce je zaměřená na popis systému LTE z pohledu signalizace na rozhraních subsystémů LTE a EPC, jako například počáteční připojení UE do sítě. V další části jsou uvedeny typy diagnostických metod mobilní sítě pomocí OSS, drive testingu a analýzy toků. Dále se zaměřuje na popis klíčových výkonnostních indikátorů (nezávislé servisní parametry QoS a KPI pro rádiovou část sítě). Část měření sítě obsahuje popis nastavení ovladače a pohledy pro analýzu. Dále je popsána samotná realizace měření a vyhodnocování naměřených výsledků.
The thesis is focused on the description of LTE system in terms of signaling on interfaces of LTE and EPC subsystems, such as UE initial network connection. The next section describes the types of diagnostic methods for mobile networks using OSS, drive testing and flow analysis. The thesis also aims at description of key performance indicators (independent service QoS parameters and the KPI for the radio part of the network). Part of the network measurement includes a description of the driver settings and views for analysis. It is also described the implementation of measuring and evaluating the results.
Description
Citation
HAJN, P. Analýza řídicí roviny mobilních sítí 4. generace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (místopředseda) Ing. Stanislav Uchytil, Ph. D. (člen) Ing. Martin Hasmanda (člen) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-09-04
Defence
S jakým konkrétním zařízením jste prováděl měření pomocí systému ROMES? V síti jakého operátora jste prováděl měření? Jaké jsou jiné způsoby získávání údajů pro výpočet výkonnostních indikátorů mobilních sítí než pomocí měření v terénu? Jaká byla externí firma? Proč jste ignoroval zadání a jel jste k externí firmě? Když jste měřil u T-Mobile, proč je na snímcích uveden Vodafone? Aplikace co jste použil je volně ke stažení? Kde v topologii jsou umístěny tyto další zařízení? Jaký je výsledek Vaší práce? Jaký je Váš přínos v práci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO