Optimalizace výplaty příjmů společníků a jednatelů od obchodní společnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na optimalizaci vyplácení příjmu společníka, který je zároveň i jednatelem obchodní společnosti s ručením omezeným. Analýza vyplácených příjmů dle jejich výše a druhu je základním podkladem pro volbu optimální varianty v konkrétní obchodní společnosti. Dosaženým výsledkem je snížení nákladů spojených s výplatou finančních prostředků obchodní společnosti a také společníka. Diplomová práce pomůže zakladatelům firem ušetřit náklady související s výdaji na výplatu finančních prostředků pro vlastní potřebu.
The diploma thesis focuses on the optimization of the income payment the partner (shareholder), who is also the executive heads of a trading company with limited liability. An analysis of the incomes paid according to their amount and type is fundamental for the choice of the optimum variants in the particular trading company. The result achieved is a reduction of the costs associated with the payment of the company´s and the partner´s financial resources. The thesis will help founders of companies to save costs related to expenditure incurred in the disbursement of financial resources for their personal use.
Description
Citation
MAJTANOVÁ, M. Optimalizace výplaty příjmů společníků a jednatelů od obchodní společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (předseda) Ing. Martin Slezák (místopředseda) Ing. Pavel Breinek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Svirák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO