Příprava projektu podniku pro financování pomoci Strukturálních fondů EU

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Příprava projektu podniku pro financování pomocí Strukturálních fondů EU Jednou z mála centrálně administrovaných možností, jak pomoci tuzemské firmě obstát ve velmi tvrdém boji na trhu, je využití finančních prostředků poskytovaných z rozpočtu EU jako pomoc v rozvoji přistoupivším členům. Jsou to cizí zdroje, které lze i přes velmi složitý systém administrace získat a nahradit jimi ( nebo doplnit ) primární financování, např. úvěrování bankami nebo vlastní zdroje. V rámci zveřejněných výzev k předkládání projektů a s nimi souvisejících podmínek poskytování těchto finančních prostředků je zde pro naši firmu několik možností dle zaměření účelu těchto podpůrných programů. Tato práce se zabývá přípravou projektu menší firmy pro financování pomocí strukturálních fondů EU na základě více vyhlášených výzev MPO. Je provedena podrobná analýza situace firmy jako obecný základ podnikatelských projektů, na ni potom navazuje příprava vlastního projektu vhodného pro podání žádosti administrátorovi.
Preparation of the company project for financing by help of Structural funds EU One of a few centrally administrated possibilities of how to help a domestic company stand very tough fight on the market is to make use of financial resources provided by EU budget as a help in development of the entering members. These are variant sources that can be obtained despite the very complicated system of administration and that can be used to replace (or to replenish) primary financing e.g. loans or one’s own resources. Within the framework of published appeals for bringing forward the projects, conditions related to supplying these financial means and according to the purpose of these supporting programmes there are several possibilities of financing of our company. This thesis concerns the financial preparation of a project of a small company based on EU structural funds and their proclaimed appeals of Ministry of Industry and Trade. A detailed analysis of the company’s situation as a general base for entrepreneurial projects is accomplished. This analysis is followed by the project appropriate for the application to the administrator.
Description
Citation
SVOBODA, P. Příprava projektu podniku pro financování pomoci Strukturálních fondů EU [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Iva Živělová, CSc. (předseda) prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (člen) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) prof. Ing. et Ing. Stanislav Škapa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO