Řešení konstrukčních požadavků na experimenty s liftry

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Levitace liftrů a s tím spojená problematika se opět po několika letech stala velmi diskutovanou a jejím řešením se zabývá mnoho univerzit nebo vědeckých institutů. I když během našich pokusů s tímto zařízením byly kladeny nemalé překážky, podařilo se poodkrýt principy a zákonitosti levitace liftrů v elektrostatickém poli. Díky vysokému napětí přivedenému na asymetrický kondenzátor (lifter) dojde k ionizaci díky které má liftr schopnost levitace.
A problems of levitation with a lifter in the elektrostatic field is nowadays modern course of propulsion trend. It was created many in research studies a many and many of research unit work on it . Brought high tension to the lifter (asymmetric condenser) causes ionizing between two of electrodes. This effect bring about levitation.
Description
Citation
BARTOŠ, M. Řešení konstrukčních požadavků na experimenty s liftry [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
prof. Ing. Milan Žalman, CSc. (předseda) prof. Ing. František Šolc, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Václav Jirsík, CSc. (člen) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen) Ing. Petr Honzík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-18
Defence
Student úspěšně prezentoval výsledky práce. Student úspěšně zodpověděl otázky oponenta. Student obhájil bakalářskou práci bez výhrad.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO