Zhodnocení vlivu změny metody konsolidace na ekonomickou situaci vybraného koncernu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku konsolidované účetní závěrky. Práce pojednává o možné změně konsolidační metody za předpokladu prodeje podílu. Na základě závěrů plynoucí z finanční analýzy konsolidované účetní jednotky je posouzeno finanční zdraví analyzovaného subjektu po prodeji podílu. Závěrem jsou stanoveny návrhy a opatření pro prodej a definování vhodné konsolidační metody.
The master thesis focuses on the issue of consolidated financial statements. The thesis discusses the possible change of the consolidation method as a result of selling a part of the share. The financial health of the analyzed entity after the sale is assessed based on the conclusions of the financial analysis. Finally, proposals and arrangements for the sale are presented and appropriate consolidation method is identified.
Description
Citation
ŠERÁ, G. Zhodnocení vlivu změny metody konsolidace na ekonomickou situaci vybraného koncernu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jaroslava Rajchlová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2015-02-03
Defence
otázka oponentky: odpovězeno prof. Režňáková: Jaký vztah je mezi oponentem a společností, na kterou jste zpracovala diplomovou práci? Co je zamýšleno Vámi uvedeným cílem práce? Zkoumala jste, jestli je zájem o prodávanou část podniku, kterou Vy navrhujete prodat? Je prodej části podniku (ztráta vlivu) pozitivní nebo negativní? - Vztah žádný není. Vysvětleno. Ne, nezkoumala jsem zájem. Může být i pozitivní i negativní. Ing. Luňáček: Co je hlavním přínosem Vaší práce? Jaká bude změna v hospodaření společnosti po Vámi navrhovaném prodeji? - Vysvětleno. Změní se podíl na společnosti. Doc. Lajtkepová: Doporučená literatura ze zadání by měla být použita, což ve Vaší práci není. - Souhlasí. Ing. Žižlavský: Proč navrhujete modernizaci ve společnosti a jiné, když jste řešila prodej části společnosti? - Z důvodu dalšího vývoje po prodeji společnosti.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO