Antispamové filtry

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá návrhem a realizací antispamového řešení pro operační systém GNU/Linux. V úvodní části je popsána teorie přenosu, příjmu poštovních zpráv a pro- blematika nevyžádané pošty. V rámci práce je realizován poštovní server přenosovým agentem Postfix. Amavis byl využit jako antispamové řešení, který tvoří rozhranní mezi Postfixem a programy na kontrolu obsahu zpráv. Ty jsou tvořeny SpamAssassin a Cla- mAV. Hlavním cílem bylo vytvoření aplikace pro nastavování antispamových filtrů. Vý- sledkem je možnost nastavování a vytváření filtrů spolu se seznamy černých a bílých odesílatelů. Zprávy uložené v karanténě je možné obnovit. Zprávy uložené v karanténě slouží pro tvorbu statistik nevyžádané pošty.
The thesis is involves the desing antispam solution for operating system GNU/Linux. At the first is going through theory of transport, receive mail message and problematic of spam. The content of thesis is realize mail server with mail transfer agent Postfix. Amavis was used as antispam solution, which make an interface between Postfix and content checkers. This was created by SpamAssassin and ClavAV. Main goal was created aplication for setting of antispam filters. The result is possibility of setting a creating filters with black and white lists. Messages in quarantine ca
Description
Citation
FRANTIŠEK, J. Antispamové filtry [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
doc. Ing. Karel Burda, CSc. (předseda) prof. Ing. Miroslav Vozňák, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Kamil Říha, Ph.D. (člen) Ing. Radim Pust, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Uchytil, Ph. D. (člen) Ing. Tomáš Pelka (člen) Ing. Ondřej Morský (člen)
Date of acceptance
2011-06-08
Defence
- V kapitole 2.2.2 popisujete stručně metodu DKIM. Jaké jsou její výhody a nevýhody, co přináší nového (např. oproti SPF) ? - Jakým způsobem byste řešil obranu proti SPAMu ze zavirovaného klientského počítače ? - diskuze o zátěži serverů s metodou DKIM, diskuze o právní definici spamu
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO