Úprava mimoúrovňové křižovatky Hradecká x Sportovní x Palackého

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je projektová dokumentace návrhu rekonstrukce stávající úrovňové stykové křižovatky ulic Hradecká a Palackého třída na mimoúrovňovou křižovatku. Návrh je zpracován na základě směrového výzkumu stávajících intenzit a následného kapacitního posouzení na stávající a výhledové intenzity dopravy. Další částí diplomové práce je prověření a návrh možného řešení mimoúrovňového propojení ulic Hradecká a Sportovní, jež je v součastnosti provedeno pouze v jednom směru. Tento návrh je proveden pouze orientačně a jako výchozí bod pro další stupně projektové dokumentace. V návrhu křižovatky Hradecká x Palackého třída je navržena odbočná větev a nová styková úrovňová křižovatka. Mimoúrovňové křížení ulic Sportovní a Hradecká je provedeno odbočnou větví a komunikace je následně převedena přes ulici Sportovní po betonové mostní konstrukci.
Thesis subject is a project documentation as a proposal of reconstruction of level crossing in Hradecká street to elevated crossing. Proposal is based on research of traffic intensity and consequential assessment of traffic capacity. Another thesis subject is a verification of potencial proposal of elevated crossing in Sportovní street and Hradecká street, which exists only in one way in present. This proposal is only indicative and can be used for next stage of project documentation. Proposal of crossing in Hradecká and Palackého třída includes design of beam of elevated crossing and design of cover crossing. Elevated crossing of Sportovní and Hradecká is designed as a beam of crossing, which runs on bridge construction of concrete.
Description
Citation
CHLÍBEK, D. Úprava mimoúrovňové křižovatky Hradecká x Sportovní x Palackého [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2015-02-02
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO