Implementace protokolu SIP

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se podrobně zabývá protokolem SIP – způsobem komunikace dvou entit, různými typy přenášených zpráv a jejich obsahem. Také je představeno několik knihoven SIP, z nichž některé byly použity pro vývoj aplikace pro audio/video konference. Práce popisuje kompilaci vybraných knihoven OPAL a PTlib pro Windows 7 Professional (64-bit) a popisuje problémy vyplývající z neúplných informací autorů knihoven a prezentuje upravený návod. Na závěr se práce zaměřuje na konkrétní cesty vývoje zmiňované aplikace.
This Master’s thesis deals in detail with the SIP protocol – a method of communication between two entities, various types of transmitted messages and their content. Few SIP libraries are introduced and two of them are used for development of an application for audio/video conference-calls. Compilation of OPAL and PTlib libraries for Windows 7 Professional (64bit) is described, and problems resulting from lack of information provided by authors. New improved “how to build” is presented. At the end, paper focuses on several ways of development of mentioned application.
Description
Citation
DUŠEK, M. Implementace protokolu SIP [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Lares, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Rášo, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Sobotka (člen) doc. Ing. Petr Číka, Ph.D. (člen) Ing. Radek Beneš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-09
Defence
O co opíráte tvrzení, že jazyk C++ je stabilnější a rychlejší než jazyk Java (strana 25)? Jaké nevýhody má naopak jazyk C++ oproti jazyku Java? Na jakém portu naslouchá vytvořená aplikace a na jaký port se naváže spojení v případě, že se zadá do textového pole IP adresa?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO