Využití asfaltových a betonových recyklátů do pozemních komunikací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
V současné době je důležité řešit znovupoužití stavebních materiálů z konstrukce rekonstruovaných nebo modernizovaných vozovek. Velmi používané technologie recyklací za studena, za horka se dnes začínají doplňovat technologiemi využití studených asfaltových směsí s „oživením“ rejuvenátory nebo změkčovadly. Tento typ asfaltových směsí je možné použít do konstrukcí vozovek s nižším dopravním zatížením. Práce se zabývá laboratorním návrhem a posouzením nestmelených a stmelených směsí R-materiálu a betonového recyklátu. Experimentálně ověřuje možnost využití funkčních zkoušek pro optimalizaci návrhu asfaltové směsi se 100% zastoupením R-materiálu s případným oživením asfaltovou emulzí s rejuvenátory.
Currently it is important to address the re-use of building materials from construction reconstructed or upgraded roads. Commonly used technologies cold and hot asphalt recycling are starting using to complement with technologies using cold asphalt mixtures with rejuvinators or softeners. This type of asphalt mixtures could be used in pavement constructions with lower traffic load. This thesis deals with the design and laboratory assessment of unbound and bound mixtures R-material and recycled concrete. This thesis is experimentally testing the possibility of using functional tests to optimize the design of asphalt mixture with 100% representation of R-material with a possible revival of asphalt emulsion with a rejuvenator.
Description
Citation
SVRČINA, V. Využití asfaltových a betonových recyklátů do pozemních komunikací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2015-02-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO