Možnosti revitalizace potoka v intravilánu města

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na možnosti revitalizace potoka a jeho přilehlého území v biocentru „Na Loukách“ v Mokré Hoře. V práci je popsán současný stav a vývoj využití území. V zájmovém území se nachází soutok tří potoků. V části tohoto území je výška hladiny podzemní vody nepřirozeně nízká i vlivem úpravy potoka Rakovce. Tato práce uvádí tři možné varianty zvýšení hladiny podzemní vody v lokalitě. Vyhodnocení stavu potoků bylo provedeno pomocí metody HEM. Hydrotechnické výpočty byly provedeny v programu HEC-RAS.
The thesis is focused on the options of stream restoration with its surroundings in a place of nature area „Na Loukách“ in town district „Mokrá Hora“. The thesis also describes current condition and development of the land use of focused area. There is junction of three creeks in the focused area. In part of this area there is not original depth of ground water surface due to adjustment of Rakovec creek. This thesis introduces three options of increasing depth of ground water surface. Evaluation of the current condition of creeks was performed by the HEM method. Hydraulic calculations were made in HEC-RAS program.
Description
Citation
ZOUHAR, R. Možnosti revitalizace potoka v intravilánu města [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2015-02-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO