Problematika finančního výkaznictví v nadnárodní společnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Vykazování dle Mezinárodních standardů finančního výkaznictví se stává v zemích Evropy velmi žádané a není tomu jinak i v České republice. Zavedením Mezinárodních standardů finančního výkaznictví se stalo důležitým pro srovnávání účetních výkazů mezi společnostmi v různých zemích. Předmětem mé diplomové práce „Problematika finančního výkaznictví v nadnárodní společnosti“ je vymezit dopady implementace IFRS/IAS v konkrétní společnosti a navrhnout vhodný účetní systém, který by v podniku redukoval náklady spojené se sestavováním účetních závěrek podle různých pravidel.
Reporting according to International Financial Reporting Standards is going to be requested in the European countries and the same situation occurs in the Czech Republic. Adopting International Financial Reporting Standards is very important to compare financial statements between companies in different countries. The subject of my master´s thesis „Issues of Financial Reporting in Multinational Company“ is to define the impact of implementation IFRS/IAS in the concrete company and to propose an appropriate accounting system, that reduce company costs associated with the compilation of accounts under the different rules.
Description
Citation
HOLÁSKOVÁ, L. Problematika finančního výkaznictví v nadnárodní společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Emil Svoboda, CSc. (předseda) doc. Ing. Miloš Koch, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Anna Fedorová, CSc. (člen) doc. Ing. Dana Martinovičová, Ph.D. (člen) Ing. Michal Polák, Dr. (člen)
Date of acceptance
2009-06-10
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO