Novostavba administrativní budovy v Blansku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Řešením diplomové práce je novostavba administrativní budovy v Blansku. Budova má sloužit jako pobočka české pojišťovny. Tento objekt je umístěný na konkrétním pozemku, který jasně limitoval možnosti stavby. Administrativní budova není podsklepená, má tři nadzemní podlaží. Je navržena jako železobetonový skelet s výplňovým zdivem typu THERM. Objekt je založen na vrtaných velkoprůměrových pilotách, které jsou propojeny železobetonovým základovým roštěm. Fasáda je tvořena zavěšeným, provětrávaným, keramickým obkladem. Objekt má plochou střech s klasickým pořadím vrstev, které jsou stabilizovány vrstvou kačírku. Budova má sloužit jako zázemí pro 50 lidí.
The solution of the diploma thesis is the office block in Blansko. Building is suggested for using as insurance company. This building is located in a particular territory which had precisely limited the possibilities of the construction. There are three aboveground floors. The building is designed like reinforced concrete frame with complete masonry type THERM. The building is built on drilled piles that are connected fundamental grate. The facade is made as ceramic aired facade. The building has a flat roof with classical succession layer and is stabilized by gravel. The building is designed for fifty people.
Description
Citation
ZOUHAR, M. Novostavba administrativní budovy v Blansku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2015-02-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO