Optimalizace vnitřního prostředí stravovacího provozu vzduchotechnikou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na optimalizaci vnitřního prostředí stravovacího provozu vzduchotechnikou v Brně. V rámci tohoto návrhu je použit systém nuceného větrání a klimatizace. Teoretická část řeší vhodnou distribuci vzduchu ve stravovacím provozu. Experimentální část zahrnuje měření oxidu uhličitého, rychlosti proudění vzduchu, relativní vlhkosti a teploty vzduchu a teploty kulového teploměru. V závislosti na zjištěných hodnotách byl vytvořen návrh technického řešení ve variantách a aplikován ve výpočtovém programu.
This thesis is focused on the optimization of the catering service internal environment by air conditioning in Brno. This concept uses a forced ventilation system and air conditioning. The theoretical part addresses the proper air distribution in the catering operation. The experimental part involves the measurement of carbon dioxide, air velocity, relative humidity and air temperature and the temperature of the thermometer ball. Depending on the observed values a technical solution was created in variations and applied in the calculation program.
Description
Citation
MRÁZKOVÁ, H. Optimalizace vnitřního prostředí stravovacího provozu vzduchotechnikou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2015-02-04
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO