Rozhovory s grafickými designéry

Abstract
Náplň mé diplomové práce tvoří projekt s názvem Graphic Design Talks spočívající v pořizování video záznamů rozhovorů s výraznými osobnostmi české scény grafického designu. Zaměřila jsem se jsem na grafické designéry narozené mezi lety 1920–1950, které spojují mnohé skutečnosti. Jejich kariéra začala v období totality, k tvorbě využívali tradiční mnohdy ruční postupy, běžně praktikované před nástupem počítačů a následně si tyto osobnosti prošly zajímavým momentem změny politického a hospodářského systému a zároveň obdobím rychlého nástupu nových médií. Tyto skutečnosti byly hlavními předměty mých otázek. Vzniklá videa jsou umísťována na Facebookovou stránku projektu spolu s fotodokumentací tvorby oslovených grafiků a jejich krátkými životopisnými medailony. V rámci mé diplomové práce vzniklo 5 rozhovorů. Projekt má ambici nadále samostatně fungovat a videa by měla v budoucnosti stále přibývat.
My diploma thesis consist in creating short videos. I have been interviewing important Czech graphic designers of an older generatin and I've been interested in socio-historical background which a profession of graphic design had before Velvet revolution and before new media coming. The project got a name Graphic Design Talks. The videos are put on Facebook with other information about each designer. I would like to continue interviewing new deigners add new videos even after I finish my study.
Description
Citation
ŠAFÁŘOVÁ, G. Rozhovory s grafickými designéry [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výtvarné umění - grafický design
Comittee
akad. soch. Zdeněk Zdařil (předseda) Mgr. Art. Žaneta Kögler (člen) doc. MgA. Mikuláš Macháček (člen) doc. MgA. Milan Houser (člen) Mgr. Slavomír Krekovič, Ph.D. (člen) akad. soch. Martin Zet (člen) doc. Mgr.A Lenka Klodová, Ph.D. (člen) prof. akad. soch. Jan Ambrůz (člen) MgA. Vasil Artamonov (člen) doc. MgA. Luděk Rathouský (člen) doc. Mgr. Jan Zálešák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-05-21
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO