Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Cílem bylo navrhnout obytný soubor, který zapadá do rozvolněné stávající okolní zástavby a nesnaží se za každou cenu vybočovat svou originalitou. Navržený soubor se skládá z jasně definovaných hmot orientovaných rovnoběžně s vrstevnicemi. Stídají se řady atriových a řadových domu. Prostor mezi nimi tvoří netypický prostor odprostněný od automobilové dopravy. Součástí návrhu je veřejný odpočinkový prostor umístěný na trase na Palackého vrch.
The target was to design a residential complex, which fits into an existing scattered surroundings and do not try remain with the range. The complex consists of a clearly defined masses oriented parallel to contour lines. Atrium and terraced house are taking turns. The space between them forms an unusual space without automobile traffic. The proposal includes a public recreational area located on the route to Palacky hill.
Description
Citation
KISOVÁ, B. Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Kamil Mrva, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdenka Lhotáková, CSc. (člen) doc. Ing. arch. Iva Poslušná, Ph.D. (člen) Ing. arch. Pavel Bainar (člen) Ing. arch. Lenka Kropšová (člen)
Date of acceptance
2015-05-25
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO