Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Tématem bakalářské práce je urbanistická studie obytného souboru v Brně, městské části Komín. Cílem je nalezení městské struktury reflektující město, místo a potřeby obyvatel. Stavební program a kapacity jsou navrženy s cílem vytvořit životní prostředí iniciující kvalitní sociální život a fungující sousedství. V návrhu je také brán aspekt na udržitelnost rozvoje, konkrétně hospodaření s vodou. Návrh reflektuje původní funkci parcely, a to zahrádky a rovněž respektuje svažitý terén a navazující les.
The theme of this thesis is the study of urban residential complex in Brno, district Komín. The aim is to find urban structure reflelecting city, the place and the needs of the population. Capacity building program and are designed to create the environment initiating good social life and a functioning neighborhood. The proposal also taken on the aspect of sustainable development, particularly water management. Proposal reflects the original function of the parcel, and it also respects the gardens and sloping terrain and related forest.
Description
Citation
NOVÁKOVÁ, N. Obytný soubor na ul. Pastviny v Brně - Komíně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Karel Havliš (předseda) prof. Ing. arch. Zdeněk Fránek (člen) doc. Ing. Miloslav Meixner, CSc. (člen) Ing. arch. Vítězslav Nový (člen) Ing. arch. Jindřich Škrabal (člen)
Date of acceptance
2015-05-26
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO