Automatizované stanovení fotokatalytické aktivity samočisticích povrchů pomocí indikátorových inkoustů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá testováním vhodných indikátorových inkoustů k ohodnocení fotokatalytické aktivity. V teoretické části jsem studovala literaturu související s možnostmi stanovování fotokatalytické aktivity a zaměřila se také na kinetiku, kterou je zmíněnou fotokatalýzu možné ohodnotit. V experimentální části jsem mnou vybraná barviva natiskla na skleněný substrát obsahující vrstvu oxidu titaničitého a následně je otestovala. Došlo také k úpravě aparatury, aby bylo možné měřit větší škálu barev. Po otestování a vybrání vhodných barviv jsem se pokusila o optimalizaci podmínek tisku. Nakonec jsem optimalizovala i samotnou aparaturu.
This diploma thesis deals with testing of suitable indicator ink for photocatalytic evaluation. In the theoretical part I reviewed the indicator inks that are used for photocatalytic assesment and the kinetics that could describe the dye degradation. In experimental part, several dyes were selected, printed on glass substrate with photocatalytic layer and tested. The apparatus was adjusted for testing of inks of various colors. After selection of the proper indicator inks, I tried to optimize the printing conditions to obtain a better layer structure. Finally I focused on apparatus optimization.
Description
Citation
BEDNÁRKOVÁ, J. Automatizované stanovení fotokatalytické aktivity samočisticích povrchů pomocí indikátorových inkoustů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Spotřební chemie
Comittee
prof. Ing. Miloslav Pekař, CSc. (předseda) prof. Ing. Michal Čeppan, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Irena Kratochvílová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Marián Lehocký, Ph.D. (člen) prof. Ing. Michal Veselý, CSc. (člen) prof. Ing. Oldřich Zmeškal, CSc. (člen) doc. Ing. Karel Friess, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-01
Defence
Pekař – kinetika reakcí Čeppan – která barviva degradují kinetikou 1. řádu parametry pro popis kinetiky Friess – míra rozprostření, bylo prováděno měření kontaktních úhlů Kratochvílová – zabránění rekombinace excitonů Zmeškal – připomínky k typografii a k zápisu chemických reakcí
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO