Vizualizace a vzdálené řízení systémové elektroinstalace Foxtrot s rozhraním DALI

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá systémovou elektroinstalací Foxtrot a jejím využití v oblasti osvětlení. V teoretické části je porovnání klasické a systémové elektroinstalace, také je zde uveden přehled nejpoužívanějších sběrnicových systému pro řízení budov na našem trhu. Dále se pak práce věnuje popisu částí systému Foxtrot a vývojovému prostředí mosaic. V prostředí mosaic je vytvořen program pro řízení osvětlení na rozhraní DALI. Využitím nástroje WebMaker je provedena vizualizace programu a je umožněno jeho vzdálené řízení. Výstupem praktické části je laboratorní návod.
This master's thesis deals with intelligent wiring Foxtrot and use in the field of lighting. The theoretical part is comparsion of classical and intelligent wiring. This section provides an overview of the most widely used bus system for building control in our market. Thesis is devoted to the description of the Foxtrot system and development environment mosaic. In the development environment Mosaic is designed program for lighting control DALI interface. WebMaker enabled program visualization and his remote contorol. The result of practical part is a lab manual.
Description
Citation
PAVLÍČEK, J. Vizualizace a vzdálené řízení systémové elektroinstalace Foxtrot s rozhraním DALI [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (člen) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen) doc. Dr. Ing. Zdenek Medvec (člen) Ing. Petr Skala, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Holoubek (člen)
Date of acceptance
2015-06-10
Defence
Student prezentoval výsledky své diplomové práce na téma Vizualizace a vzdálené řízení systémové elektroinstalace Foxtrot s rozhraním DALI. Na otázky oponenta student odpověděl. Doplňující otázky a připomínky položili doc. Drápela a Ing. Radil. Součástí prezentace bylo i předvedení funkčího vzorku inteligentní instalace a jejího ovládání.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO