Ztracená místa uvnitř Brna - architektonicko-urbanistická studie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Diplomní práce se zaměřuje na uvedení do problematiky proluk v soudobém městě. V úvodu práce je definována obecná typologie proluk na kterou navazuje strategie možných využití potenciálu proluk při jejich postupném přerodu na veřejné prostory před jejich případným zastavěním. Práce je rozdělena na 3 oddíly - analýzu, strategii a případovou studii.Část analýzy se zaměřuje na proluky širšího centra Brna a jejich zařazení dle typologie.Část strategie je popsána formou jakési „lékárničky“ k tomuto účelu vytvořené. Část případové studie se zabývá možnými principy dostavby vybrané proluky, a to městskými domy na proluce po bloku domů v ulici Veselá.
This diploma project design studio work focus on the introduction to the problematics of vacant lots within the contemporary city centres. The opening represents basic typology of the lots. The work also presents a strategy how to develop the potential of vacant lots with its recreation as public spaces before the housing developments. The whole project book is divided into three parts. Analythical one shows the vacants lots within the Brno city centre and their typology. The strategy is illustrated by a sort of a „health kit“ tool box.And the main aim of the design part is to explore various possibilities of development for a vacant lot on Vesela street.
Description
Citation
ŠIMARA, E. Ztracená místa uvnitř Brna - architektonicko-urbanistická studie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Alena Mansfeldová, CSc. (předseda) Ing. arch. Karek Kloupar (člen) Ing. arch. Zbyněk Pech (člen) Ing. Jiří Svoboda (člen) Ing. arch. Eugen Točík (člen)
Date of acceptance
2015-06-01
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO