BUDOUCNOST BRNĚNSKÝCH SÍDLIŠŤ

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Práce ukazuje možnou strategii jak zacházet se sídlištními celky u nás. A že statické a jednotvárné sídliště může být flexibilní strukturou. Strategie ukazuje jeden z možných přístupů k transformaci sídlištní struktury. Jde o návrat k tradiční blokové zástavbě a tím docílení městského charakteru bydlení a využití výhod, které tato struktura nabízí. Doplněním městotvorných prvků, jako je např. ulice, náměstí a městský blok, se stává sídliště čitelné.
Work shows a possible strategy to deal with the mass housing estates in the Czech Republic. That static and monotonous settlement can be flexible structure. Strategy shows one approach to transforming the settlement structure. It is a return to traditional town morphology and thereby achieve urban character and utilization of housing benefits that this structure offers. The settlement becomes readable by adding city-forming element such as streets, squares and city blocks.
Description
Citation
MERTA, J. BUDOUCNOST BRNĚNSKÝCH SÍDLIŠŤ [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Alena Mansfeldová, CSc. (předseda) Ing. arch. Karek Kloupar (člen) Ing. arch. Zbyněk Pech (člen) Ing. Jiří Svoboda (člen) Ing. arch. Eugen Točík (člen)
Date of acceptance
2015-06-01
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO