Index kvality napětí pro indikativní hodnocení kvality napětí v distribuční síti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem nové metody pro hodnocení kvality napětí pomocí indexu kvality napětí. Tento index by měl určit celkovou kvalitu napětí v síti a porovnat kvalitu napětí v jednotlivých místech. V práci je navrženo několik algoritmů, které hodnotí naměřené charakteristiky. Z navržených algoritmů je vybrán nejvhodnější. Pro vybraný algoritmus je vytvořen program v uživatelském rozhraní GUI Matlab. V tomto programu je ověřen algoritmus s využitím naměřených charakteristik. Poslední částí práce je návrh možného využití vytvořeného algoritmu.
This Master’s thesis deals with design of a new method for voltage quality benchmarking using voltage quality index. This index should determinate total voltage quality in the power grid and compare voltage quality in different places. There is design of several algorithms which value measured parameters in this thesis. The best suitable algorithm is selected. Program for this algorithm was compiled in GUI Matlab. The algorithm is verified by using measured parameters in this program. The last part of this thesis is focused on possible usage of created algorithm.
Description
Citation
HAUSNER, J. Index kvality napětí pro indikativní hodnocení kvality napětí v distribuční síti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (člen) Ing. Lukáš Radil, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen) prof. Ing. Zdeněk Hradílek, DrSc. (člen) Ing. Petr Modlitba, CSc. (člen) Ing. Jiří Holoubek (člen)
Date of acceptance
2015-06-09
Defence
Student odprezentoval výsledky své diplomové práce. Po přečtení posudků vedoucího práce, doc. Drápelou, a posudku oponenta práce, ing. Topolánkem, student odpovídal na otázky z oponentského posudku. V následné diskusi si student vyslechl připomínky ing. Radila a odpověděl na dotazy doc. Orságové a doc Blažka.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO