Zkušební pracoviště synchronních generátorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této diplomové práci je řešena část projektu zkušebních pracovišť pro testování synchronních generátorů. Práce je zaměřena na pohonnou část pracoviště, kdy je dle požadavků na zkoušky generátorů vybrán vhodný motor a frekvenční měnič. Pozornost je věnována řízení pohonu, konkrétně nastavení vybraného frekvenčního měniče a naprogramování software pro jeho ovládání v prostředí NI LabVIEW. Součástí software je také simulace pohonu v prostředí NI LabVIEW. Pracoviště jsou následně uvedena do provozu.
This diploma thesis deals with a part of synchronous generator testing stand project. Thesis is focused on drive part of testing stand, the appropriate drive is chosen according to type of the tests. The attention is mainly on drive control, specifically on the configuration of frequency converter and software programming of the converter control in NI LabVIEW. Software also contains drive simulation program. Testing stands are sequentially installed and commissioned.
Description
Citation
KRÁL, M. Zkušební pracoviště synchronních generátorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Jiří Skalický, CSc. (člen) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen) Ing. Petr Dohnal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-09
Defence
Prezentace je přehledná a věcná. Student prokazuje, že se v dané problematice dobře orientuje. Otázky oponenta byly věcně vysvětleny. Stejně i otázky v diskuzi.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO