Měření permitivity materiálů koaxiální sondou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá možnostmi měření permitivity materiálů s důrazem na metodu měření pomocí koaxiální sondy. Popisuje problematiku měřící metody, požadavky na hardware a postup výpočtu kýžených hodnot z hodnot naměřených. Cílem práce je navrhnout měřící pracoviště pro měření relativní permitivity materiálů koaxiální sondou včetně kalibrační sady, zrealizovat v Matlabu kód pro výpočet relativní permitivity z naměřených hodnot a na zkonstruovaném stanovišti ověřit funkčnost řešení. Na závěr má práce diskutovat přesnost měření.
This thesis describes possibilities of measuring permittivity of various materials, especially with coaxial probe method. It describes character of measuring method, hardware requirements and how to calculate values from the measured. Objective of this thesis is to design measuring station for measuring permittivity of materials with coaxial probe including calibration set. Code in Matlab is also programmed and whole station is tested with known samples to discuss measurement accuracy.
Description
Citation
RYBA, I. Měření permitivity materiálů koaxiální sondou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Jitka Poměnková, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Miloš, Ph.D. (člen) Ing. Dr. Techn. Vojtěch Derbek (člen) Ing. Pavel Šedivý (člen) doc. Dr. Ing. Josef Punčochář (člen)
Date of acceptance
2015-06-09
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO