Modulátor a demodulátor pro mikrovlnný spoj

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem mezifrekvenční části vysílače a přijímače využívající digitální modulace BPSK a QPSK pro mikrovlnný spoj pracující v pásmu frekvencí 24 – 26 GHz. Kromě výběru vhodného modulátoru a demodulátoru bylo potřeba zajistit správné propojení této části s transceiverem Nortel CTR26-01M. Vstup a výstup této mezifrekvenční části je vyveden do základního pásma, kde bylo nutno zajistit převod diferenciálních vstupů modulátoru a výstupů demodulátoru na symetrické vedení z důvodu požadavku datové komunikace s PC, pro kterou byly vytvořeny algoritmy pro vysílání a příjem dat. Kompletní zapojení řízené mikrokontrolérem bylo oživeno a dále bylo provedeno měření jeho vybraných parametrů.
This work is dealing with the design of intermediate part of transmitter and reciever that use digital BPSK and QPSK modulations for microwave link that works in 24 – 26 GHz bands. Besides choosing the suitable modulator and demodulator there was need to provide proper connection of this part with transceiver Nortel CTR26-01M. Input and output of this intermediate part was take out to baseband, where was need to ensure the transfer of diferential inputs of modulator and demodulator to symetric leading for reason of data communication with PC, for which was created the algorithms to provide transmitting and receiving data. Complete structure controlled by the microcontroller has been enliven and furthemore there was created the measurement of chosen parameteres.
Description
Citation
MARTINEC, M. Modulátor a demodulátor pro mikrovlnný spoj [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Láčík, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Jitka Poměnková, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Miloš, Ph.D. (člen) Ing. Dr. Techn. Vojtěch Derbek (člen) Ing. Pavel Šedivý (člen) doc. Dr. Ing. Josef Punčochář (člen)
Date of acceptance
2015-06-09
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO