Analýza přenosu mobilního digitálního televizního vysílání DVB-T2 Lite a NGH

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá popisem standardů pro mobilní a přenosný příjem digitálního televizního vysílání DVBT2Lite a DVBNGH. V prostředí MATLAB byla vytvořena aplikace simulátor s nastavitelnými parametry vysílače a přenosového kanálu. Aplikace zobrazuje konstelační diagram přijatého signálu, výslednou bitovou chybovost a kmitočtovou charakteristiku kanálu. V práci jsou srovnány simulované hodnoty a změřené hodnoty různých simulačních scénářů.
This master thesis is focused on description of the standards for mobile and portable receive of a digital television broadcast DVBT2Lite and DVBNGH. In MATLAB has been developed an application simulator with adjustable parameters of the transmitter and transmission channel. Application shows the constellation diagram of the received signal, resultant bit error and frequency characteristic of transmission channel. In this thesis are discussed simulation results with measured results from different simulation scenarios.
Description
Citation
GOLUBEV, M. Analýza přenosu mobilního digitálního televizního vysílání DVB-T2 Lite a NGH [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (předseda) prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (místopředseda) Ing. Aleš Povalač, Ph.D. (člen) doc. Ing. Roman Šotner, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Blumenstein, Ph.D. (člen) Ing. Michal Vopálenský, Ph.D. (člen) Ing. Kamil Pítra, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-09
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise. Prof. Kasal:"Reagujte na námitky oponenta a vedouího práce". Student uznává námitky vedoucího a oponenta. Student odpovídá na první otázku oponentního posudku: "Informaci získal od vedoucího práce a konzultanta práce". Studnet odpovídá na druhou otázku oponentního posudku: "Student vysvětluje princip NU-QAM modulace". Doc. Kratochvíl: "Jaké budou výkonové poměru u modulace NU-QAM"? Student: "Výkonové poměry budou stejné". Studnet odpovídá na šestou oponentovu otázku: "Poměr signálu a šumu se nastavuje přidáváním AWGN k užitečnému signálu". Ing. Blumenstein: "Jaký má vliv parametr frekvence nosné"? Student: "Má vliv na doplerův posun". Prof: Kasal: "Jaký je doplerův posuv na frekvenci stovek MHz?" Studnet: "desítkz Hertzů".
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO