Laboratorní měření kožní vodivosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V práci je popsána anatomie a fyziologie kůže s důrazem na její bariérovou funkci. Kůže představuje jednu z nejdůležitějších bariér oddělující vnitřní prostředí organismu od vnějšího. Následně jsou popsány elektrické vlastnosti kůže a možnosti jejich měření. V práci je popsán návrh zařízení pro měření vodivosti kůže za účelem zhodnocení její bariérové funkce, využívající střídavý zdroj proudu pro měření a stejnosměrný zdroj proudu jako zátěž kožní bariéry. Diplomová práce obsahuje schémata navržených obvodů, navržené desky plošných spojů a seznam zvolených součástek. Navrhnuté zařízení bylo realizováno a je zhodnocena jeho funkčnost.
This thesis contains an introduction to anatomy and physiology of the skin highlighting its barrier function. The barrier function of the skin enables it to separate internal organism from external environment. thermore, the electrical properties of the skin are described and possibilities of skin conductance measurement are discussed. The thesis presents a design of a device for the skin conductance measurement as the method of evaluation for barrier function. Alternating current is used for measurement during iontophoresis for evaluation of skin conductance. Circuit design and circuit board are included with a list of parts. The designed device was realized and in the end it was tested and the results were discussed.
Description
Citation
SLOUKA, P. Laboratorní měření kožní vodivosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (předseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ota Gotfrýd, CSc. (člen) MUDr. Lukáš Dadák, Ph.D. (člen) Ing. Jan Odstrčilík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-11
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. MUDr. Dadák se zeptal na počet zkoumaných osob. Doc. Rozman se zeptal na tabulku ověření funkčnosti, upozornil na neodfiltrované křivky a zeptal se na nerealizovaný návrh. Student obstojně odpověděl na všechny dotazy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO