Kardiotokograf - sledování kontrakcí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je prostudování principu činnosti kardiotokografu při monitorování života plodu, dále formulace hlavních požadavků na toto zařízení a definování parametrů sledovaných biosignálů. Tyto poznatky jsou doloženy literární rešerší. Na základě poznatků je vypracován systémový návrh kardiotokografu s vymezením hlavních parametrů jednotlivých funkčních bloků, se zaměřením na snímání kontrakcí. V práci je vypracováno obvodové řešení části pro snímání kontrakcí včetně návrhu snímače. Funkce navržených obvodů je ověřena na sestrojeném prototypu.
Purpose of this thesis is to study the principle of operation of cardiotocography in monitoring fetal life, further defining the main requirements for this equipment and defining the parameters of monitored biosignals. These findings are supported by the literature. Based on the gained knowledge, the system design of cardiotocography is made with focus on reading contractions. Main parameters of the function blocks are defined. Circuit solution for sensing contractions is suggested, including the design of the sensor. Designed circuits are verified on a prototype.
Description
Citation
VÍTEK, M. Kardiotokograf - sledování kontrakcí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2015.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (předseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ota Gotfrýd, CSc. (člen) MUDr. Lukáš Dadák, Ph.D. (člen) Ing. Jan Odstrčilík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2015-06-11
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO